top of page

Akvarelové tetování - Watercolor tetování

Akvarelové tetování představuje ohromující spojení umění na plátně a tělesného projevu. Tato novátorská technika tetování se vyznačuje jemnými, rozplývavými barvami a efekty podobnými těm, které najdeme v akvarelových malbách. Oproti tradičním tetováním, která obvykle používají silné kontury a rovnoměrně vyplněné barvy, akvarelová tetování se vyznačují proměnlivými odstíny, přechody mezi barvami a volným, neuspořádaným stylem. Tato kreativní forma tetování umožňuje tatérům vytvářet jedinečné a osobité návrhy, které dokonale ladí s individuální osobností každého klienta. V tomto článku se podíváme blíže na historii, techniku, výhody a výzvy akvarelových tetování a prozkoumáme, jak tato forma umění nachází své místo v tetovacím průmyslu a co můžeme očekávat v budoucnosti.


Historie watercolor tetování

Zakladatelkou tohoto elegantního stylu tetování (angl. watercolor tattoo) je považována americká malířka a tatérka Amanda Wachob. Byla první, kdo začal v roce 1998 dělat graffiti na tělech svých zákazníků na základě svých zkušenosti s olejomalbou. Její revoluční přístup k tetování přinesl do světa tetování novou dimenzi, kde se umělecký projev stává hlavním prvkem nad tradičními tetovacími symboly. Akvarelové tetování – to je ta pravá tvořivost, umělecká improvizace nebo určitý obraz. Watercolor tattoo je důležitý především vnější krásou, nádherou vyjádření a technickou náročnosti, symboly tady nejsou důležité. Tetování v tomto stylu jsou vnímané jako umění, navržené tak, aby přinášelo estetické potěšení svému majiteli a ostatním. V tomto stylu tetování chybí tradiční černý obrys – to dává tetování lehkost, vzdušnost a díky tahům a polotónům barvy volně proudící do sebe. Tetování ve stylu akvarel dávají přednost opravdové romantiky, tvůrčí jedinci, kteří mají rádi vše neobvyklé a originální. Taková malba na těle je prostě nesrovnatelná s obrazem nesoucím srozumitelný smysl a majícím určitou koncepci. Díky akvarelovým tetováním si jednotlivci mohou na svém těle vytvořit vlastní umělecké dílo, které zdůrazňuje jejich individualitu a prožitky, a stávají se tak chodícími uměleckými plátny.


Technika akvarelových tetování


Materiály a barvy: Používané pigmenty a nástroje pro dosažení vzhledu akvarelu.

Pro dosažení autentického akvarelového vzhledu se tatéři spoléhají na kvalitní a speciálně vyvinuté pigmenty. Tyto pigmenty jsou často ředěny vodou nebo speciálními ředidly, což umožňuje vytvářet proměnlivé odstíny a jemné přechody mezi barvami. Výběr správných barev je klíčový pro úspěch akvarelových tetování, a proto se používají vysoce pigmentované inkousty s vysokou stálostí a odolností vůči vyblednutí. Díky kombinaci různých barev a odstínů jsou tatéři schopni vytvářet malebné krajinářské scény, květinové motivy nebo abstraktní umělecká díla na kůži svých klientů.


Umělecké dovednosti a styl: Jakými dovednostmi musí být tatér vybaven pro tvorbu akvarelových tetování?

Akvarelová tetování vyžadují od tatéra vysokou úroveň uměleckého talentu a precizní technické dovednosti. Tatér musí být schopen pracovat s fluidními barvami a řídit tok inkoustu tak, aby dosáhl požadovaného efektu rozplývavých barev. Důležitá je schopnost zachytit volný a neuspořádaný styl akvarelu a přenést ho na lidskou kůži s přesností a jemností. Kromě toho musí být tatér schopen vytvářet kompozice, které odpovídají tvaru těla klienta a zároveň zdůrazňují jedinečnost designu. Každé akvarelové tetování je unikátní a vyžaduje individuální přístup, který zohledňuje preference a estetické požadavky každého jednotlivého klienta. Pro tento typ tetování je tedy nezbytné, aby tatér nejen ovládal techniku, ale také byl schopen předvídat, jak se barvy budou chovat na kůži v průběhu času a jaký efekt bude dosažen po hojení.

Akvarelové tetování je svým způsobem živým uměním na pokožce, které vyžaduje mistrovské umění a kreativitu, ať už jde o přírodní motivy nebo abstraktní kompozice. Díky svému nádhernému vzhledu a unikátnímu stylu si získává stále větší popularitu v tetovacím světě a láká ty, kteří touží po trvalém uměleckém vyjádření na svém těle.


Estetika a individualita: Jak akvarelové tetování umožňuje originální a unikátní designy.

Jedním z největších lákadel akvarelových tetování je schopnost vytvářet originální a jedinečné designy. Díky své volné a expresivní povaze umožňuje akvarelová technika tatérům naplno rozvinout svou kreativitu a uměleckou vizi. Každé akvarelové tetování je tak unikátní jako otisk prstu a může být navrženo tak, aby dokonale odpovídalo osobnosti, stylu a přání každého jednotlivého klienta. Tetovací studio se stává uměleckým ateliérem, kde se společně s tatérem tvoří malba na lidské kůži, která nese osobní význam a emocionální spojení s majitelem tetování. Akvarelové tetování tak nabízí možnost vyjádřit svou individualitu a identitu skrze originální umělecké dílo, které bude provázet člověka po celý život.


Inspirace a vzory


Příroda a květiny: Oblíbené motivy pro akvarelová tetování.

Příroda a květiny patří mezi nejoblíbenější motivy v akvarelových tetováních. Skvělá variabilita barev a přechodů, kterou nabízí akvarelová technika, umožňuje tatérům napodobit podmanivou krásu přírodních scenérií. Zasněné lesy s nádhernými stromy a rostlinami, jemné květinové kytice s něžnými okvětními lístky nebo vzdušná motýlí křídla – to jsou jen některé z inspirací, které lze přeměnit na umělecké dílo na lidské kůži. Přírodní motivy v akvarelovém provedení dovedou přinést klid, harmonii a připomenout nám krásu a zázrak života.



Umělecká kreativita: Jak kombinovat akvarelové efekty s jinými tetovacími styly.

Akvarelová tetování se neomezují jen na samotnou akvarelovou techniku, ale často se prolínají s jinými tetovacími styly, což vede k neuvěřitelně zajímavým a výrazným kombinacím. Někdy se akvarelové efekty mohou stát pozadím pro siluetu postavy nebo zvířecího motivu, čímž se zvýrazní výtvarný prvek a podtrhne se jeho význam. Důmyslné tetování může kombinovat akvarelovou kresbu s mandalami, geometrickými tvary nebo ornamenty, vytvářejícími neobyčejné a hypnotizující vzory. Někteří tatéři dokážou zkombinovat akvarelovou techniku s realismem, vytvářející dojem, jako by se obrázek na těle proměnil v živoucí malbu. Tato míšení stylů jsou pro akvarelová tetování typická a dodávají jim jedinečnost a osobitost, což umožňuje klientům vyjádřit svou kreativitu a originalitu skrze trvalé umělecké dílo na své kůži.


Watercolor tetování v Praze

V našem studiu Black House Tattoo najdete jednu z nejlepších v České republice umělkyň na akvarelové tetování – Frenezu. Umělkyně, která vytváří a neustále zlepšuje tento styl, už dosáhla takové úrovně dovedností, že její tvorby jsou prakticky nerozeznatelný a občas jsou i mnohem lepší než akvarelové malby na papíře. Když se podíváte na takové dílo, máte pocit, že obraz na těle je tvořen pomocí běžných kartáčů a barev. Mistrovské tetování má rozvody, které jsou charakteristické pro vodnaté akvarely, vyznačující se úžasnou hrou odstínů, jemnými barevnými přechody, lehkostí a vzdušností.


Takže pokud opravdu stojíte o to udělat skutečně kvalitní watercolor tattoo v Praze tak již není o čem uvažovat! Rozhodněte si o obsahu svého akvarelového tetování a objednejte se na sezení k nám do Black House Tattoo.


V Black House Tattoo tento styl tetuje většinou:






0 komentářů

Nejnovější příspěvky

Zobrazit vše
bottom of page